Future City Game

Se ett filmklipp från Spelet om Lund här.

Future City Game

Future City Game är en kreativ idéverkstad designad för att få fram idéer som kan utveckla en plats. 25 spelare utvecklar idéer tillsammans under två dagar som de sedan presenterar.

Processen är upplagd som ett spel där spelarna delas upp i fem lag och går igenom 10 steg för att komma fram till den bästa idén. 

Jag har arbetat som processledare för den kreativa idéverkstaden sedan 2008. Mina uppdragsgivare har främst varit kommuner eller bostadsbolag som velat involvera medborgarna eller sina boende i utvecklingen av ett specifikt område. 

Läs mer om metoden här: futurecitygame.se

Korta fakta

Uppdragsgivare

Ett tiotal kommuner och bostadsbolag. Däribland Nacka kommun, Uddevalla kommun, Lunds kommun, Haninge kommun, Södertälje kommun, Botkyrka kommun, Värmdö kommun, Orust kommun, Familjebostäder och Botkyrkabyggen.

Mina roller

Processledare, rapportskrivare

Plats

10-tal platser i Sverige och Baltikum

Antal idéer

Totalt har cirka 250 idéer och 50 genomarbetade förslag utarbetats av deltagarna.

Några bilder från Future City Game

Omdöme av uppdragsgivare

Andreas fungerade mycket bra som processledare under Future City Game i Lund. Han har ett proffsigt bemötande och är duktig på att hantera människors olika åsikter och behov. Samarbetet fungerade mycket bra i såväl planerings- som slutförandefasen vilket är oerhört viktigt för att skapa lyckade möten/event. Jag kan varmt rekommendera Andreas som processledare.
Ulrika Dagård
Demokratiutvecklare, Lunds kommun

Omdöme av deltagare

Väldigt bra spelledare, väldigt intressanta och inspirereande talare första dagen. Vore intressant att på spendera mer tid med andra deltagare- socialt avslut.
Deltagare
Spelet om Uddevalla
Det jag gillade med spelet är att det gör det möjligt för medborgare att delta i arbetet med att göra Orust bättre. Det väcker engagemang.
Ludwig Gunnarsson
Spelet om Orust